Италианският посланик даде висока оценка на Проф. Любомир Стойков

Италианският посланик даде висока оценка на Проф. Любомир Стойков

Силвия Мадина

* Бляскава премиера на книгата "Световната мода. Трета част: Италия"
Шармантни ревюта в Парк хотел "Витоша"

Новата книга на проф. Любомир Стойков "Световната мода. Трета част: Италия" вече е културен и естетически факт. Тя е билингвистична - издава се на български и на английски езици. По време на официалната й премиера в Парк хотел „Витоша”, луксозната книга беше лично представена от Н. Пр. Стефано Бенацо – посланик на република Италия в България, който написа и предговора към естетическия труд. В него г-н Бенацо отбелязва: „Книгата на проф. Любомир Стойков е принос към анализа на еволюцията на италианската мода чрез историята на нашите най-големи стилисти от следвоенния период до днес. Този труд показва, че модата е преди всичко резултат от труда на повече или по-малко вдъхновени личности, повече или по-малко антиконформисти, но със сигурност необикновени хора. Признателен съм на проф. Любомир Стойков, защото благодарение на него много българи, които толкова обичат нашата страна, ще могат да “разберат” италианската мода, ще могат да си обяснят нейния език и символи, а не само да я обикнат от пръв поглед”.

Бляскава премиера на книгата “Световната мода. Трета част: Италия”

Бляскава премиера на книгата “Световната мода. Трета част: Италия”

Бляскава премиера на книгата “Световната мода. Трета част: Италия”

Какво съдържа поредният труд на известния български моден експерт? С какво ни запознава този път авторът, писал произведението си в продължение на цели пет години? До къде стигат неговите научни интерпретации като университетски професор и от къде започват чисто журналистическите му разкази и оценки за един от най-интересните стилове в световната култура? В новата си книга проф. Любомир Стойков обяснява италианската мода като чудо и феномен. В нея той задълбочено анализира и интерпретира стила и постиженията на такива емблематични имена в италианския дизайн като Армани и Валентино, Долче и Габана и Роберто Кавали, Миуча Прада и Анна Молинари. Той не е пропуснал да разгледа и творчеството на непреходни стилисти като Елза Скиапарели, Франко Москино, Емилио Пучи, Джанфранко Фере и др. Отпечатани са и негови автентични интервюта със Санто Версаче и Джoвана Ферагамо, Лучано Бенетон и Нино Черути.

Бляскава премиера на книгата “Световната мода. Трета част: Италия”

Бляскава премиера на книгата “Световната мода. Трета част: Италия”

Модната атмосфера на премиерата беше подсилена от творенията на дизайнерите Албена Александрова – „Рошавата гарга”, Жана Жекова, Милка Александрова – Бучи, Таня Иванова и модните фирми „Квят” и „Мирó”, които представят тази година България в Рим – по време на културната инициатива „София поздравява Рим”. В ревюто взеха участие и студентите по мода от НХА със свои произведения от конкурса „Моят Бенетон” - Андрей Николов, Борислава Каменова, Весна Певкева, Глория Иванова, Ина Чокова, Марта Пешева, Николай Божилов, Деница Димитрова, Любомира Найденова, Росица Боршукова, Жени Ковачева, Георги Стоилов и Наталия Живкова. Водеща на премиерата бе чаровната телевизионерка Деси Банова. Манекенската постановка бе дело на Амалия Тинчева.

Бляскава премиера на книгата Световната мода. Трета част: ИталияБляскава премиера на книгата “Световната мода. Трета част: Италия”

Голям брой български медии и почитатели на въздействащата италианска мода, наречена от автора на книгата проф. Любомир Стойков Еверест в световния дизайн, имаха възможността да се докоснат до красотата и очарованието на италиянския моден стил. Сред тях се отличиха Антония Първанова, Олга Сандова, проф. Константин Ангов, проф. Майа Богданова, д-р Диана Цеклеева, Валентина Войкова, Едита и Павел Цветкови, Евгени Минчев, австралийският фотограф Саймън Люис, Мирослава Цанева, Олга Ускова, Адриана Цанева, Румяна Маринова и куп още знаменитости. Присъстваха и десетки представители на електронните и печатни медии.

Бляскава премиера на книгата “Световната мода. Трета част: Италия”Бляскава премиера на книгата “Световната мода. Трета част: Италия”

Издаването на книгата "Световната мода. Трета част:Италия" (както и провеждането на бляскавата й премиера ) стана възможно благодарение на "Нашата красива България", "Lavazza A Modo Mio Lavazza", "Martini", "Kricia & Bordji", "United Colors of Benetton", "Ermenegildo Zegna", "Max Mara", "Cesare Paciotti", Светлана и Йордан Лечкови, Партия на българските жени, „El Grado”, сладкарници "Неделя" и Парк хотел "Витоша".

Бляскава премиера на книгата Световната мода. Трета част: Италия

Бляскава премиера на книгата Световната мода. Трета част: Италия

Бляскава премиера на книгата Световната мода. Трета част: ИталияБляскава премиера на книгата Световната мода. Трета част: Италия

Бляскава премиера на книгата Световната мода. Трета част: Италия

Бляскава премиера на книгата Световната мода. Трета част: Италия

 

Снимки:
1.Н.Пр. Стефано Бенацо представя новата книга на проф. Любомир Стойков, посветена на италианската мода – до него вдясно водещата Деси Банова.
2.Проф. Любомир Стойков говори за новата си книга "Световната мода. Трета част: Италия".
3.Проф. Любомир Стойков и Н.Пр. Стефано Бенацо аплодират показаните колекции на български дизайнери и модни къщи.
4.Евродепутатката Антония Първанова, Н.Пр. Стефано Бенацо и проф. Любомир Стойков.
5.Проф. Любомир Стойков заедно със свои студенти по мода от Националната художествена академия.
6.Предложение на оптичната марка "Kwiat".
7.Произведение на Милка Александрова-Бучи.
8.Предложение на модна фирма "Миро".
9.Тоалет на младата дизайнерка Таня Иванова.
10.Предложения на Жана Жекова.
11.Албена Алекандрова със свой модел.
12.Модел на Наталия Живкова, победителка в конкурса "Моят Бенетон".
13.Жени Ковачева с тоалета си, класиран на трето място в конкурса "Моят Бенетон".
14. Новата книга на проф. Любомир Стойков.
15. Павел и Едита Цветкова – собственици на оптичната марка „Kwiat” и Деси Банова.
16. Мирослав Стамов- собственик на модна марка „Миро” и Румяна Маринова.

Фото: © Божидар Марков / © Консултантска къща "От игла до конец"

ВИДЕО:
Репортаж в "По света и у нас" по БНТ за премиерата на книгата
Репортаж в "Денят започва" за книгата на проф. Л. Стойков
Репортаж в TV 2, посветен на новата книга на професор Стойков 
Репортаж за премиерата в предаването "Елит" по БНТ 1
Репортаж за премиерата в предаването "Фешън вирус" по ТВ 7
Цялостен видеозапис на премиерата на книгата на проф. Любомир Стойков - 1 част
Цялостен видеозапис на премиерата на книгата на проф. Любомир Стойков - 2 част
Цялостен видеозапис на премиерата на книгата на проф. Любомир Стойков - 3 част
Цялостен видеозапис на премиерата на книгата на проф. Любомир Стойков - 4 част

Коментари (2)Прочетено: 13670 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 23, Юни 2009

Вечери на модата 2009 - елегантност, финес и красота

Марина Милчева* Fashion.bg отпразнува 10 години от създаването си по време на изисканото модно шоу в Гранд хотел Варна

На 13 и 14 юни 2009 г. в Гранд Хотел Варна в комплекса "Св. Константин и Елена" триумфираха модата и красотата. Осмото издание на едно от най-големите модни събития в България - "Вечери на модата" събра ценители на красотата на модно шоу, което представи колекции на изявени български дизайнери и модни къщи, както и вносители на качествени облекла и аксесоари.

Модното шоу се проведе с любезното домакинство на Гранд хотел Варна и с подкрепата на неговия генерален директор г-н Иван Портних. Официален спонсор бяха цигарите Merilyn Slims. Продуцент на събитието е Екатерина Тонева, Мисис България World Beauty 2007, организацията и постановката са дело на Амалия Тинчева. Основен партньор беше Българският моден портал Fashion.bg, който отпразнува 10 години от създаването си.

Водеща беше Тони Рапонска, която сияеше в тоалет на бутик Азалия. Лице на Вечери на модата 2009 е младата Марина Милчева, а в дефилетата участваха и изявени модели като Жасмина Тошкова, Елица Стоянова, Свилена Стоянова (лице на Вечери на модата 2007). Над 30 момичета представяха елегантните тоалети, бижута и аксесоари. В подкрепа на световната кауза "Не на анорексията", организаторите на събитието включиха и по-пищен модел - Зори, с елегантна женствена фигура, за да представи облекла в по-голям размер. На подиума дефилираха и много деца на различна възраст, които предизвикаха усмивки и приятни емоции за публиката.

детските френски дрехи ORCHESTRAдетските френски дрехи ORCHESTRA

Модното шоу започна с представяне на детските френски дрехи Orchestra. Продуктовата листа на компанията включва богата цветова гама дрехи (от новородено до 14 годишни деца), обувки (от No. 16 до No. 38), ръчни часовници, слънчеви очила и други аксесоари. Всеки сезон колекцията на Orchestra надхвърля 2 000 модела. Облеклата могат да се намерят в магазини “БЕБИТТА” във Варна и София и в други магазини в цялата страна.

По време на първата вечер актуални модели от своите колекции представиха още Аура 64 от Добрич, италианските бижута Номинейшън, Делфина, дизайнерът Красимир Недялков, Драм - Варна, бутик Азалия, модна къща Woman Monro с дизайнер Милена Цончева, Маги Лукс - Пловдив с дизайнер Славейка Василева.

Облеклата на Аура 64 Добрич са предимно за жени на средна възраст - елегантни и функционални, подходящи както за ежедневието, така и за коктейли, които са решени в черно и бяло, допълнени с пайети и орнаменти от сатен и шифон. От 2007 г. Аура64 предлага и модна линия за бъдещи майки, някои от моделите бяха показани в ревюто.

Аура 64италианските бижута Номинейшън

Италия е над 20 год. световен лидер на пазара на бижута от стомана, в съчетание със злато, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Идеята, от която тръгва всичко е композитивната гривна, която всеки сам може да направи от 3000 линка с различни изображения - от букви и зодии до екзотични фигурки. Така всеки може да създаде неповторимо бижу за себе си и за своите приятели. Мотото на италианските бижута Номинейшън е "Направи своята гривна”.

ДелфинаДелфина

Красимир НедялковКрасимир Недялков

Моделите, които дефилираха на подиума са с прически, създадени съвместно от екипа на Екстенд и салони за красота "Нуши". Екстенд е компания, официален вносител на удължения за коса от световната марка Hairaisers. Удълженията за коса са от 100% естествен косъм, осигуряващ лесна обработка и постигане на максимално естествен и актуален вид на косата. Екстенд е доказана марка на българския пазар с удължения за коса, фирмата предлага както тях, така и цялостна серия от продукти за поддръжка, а също и всички необходими консумативи и уреди за поставянето на удълженията. Използвайки удължения за коса стилистите могат да постигат невероятен ефект и на практика да осъществяват всички фантазии на клиентите си. Удължаването и сгъстяването не са единствените преимущества, с допълнителни кичури или цели редове могат да се добавят допълнителни цветове в косата без да се подлага тя на химическа обработка и съответно без увреждане. Също така могат да се направят пищни кокове или опашки за специален случай или за всеки ден.

На ревюто от 13.06 косите са прави или навити с маша, добавени са актуалните за сезона плитки, като косата е прикрепена с клипс - най-бързият, удобен и безвреден метод за поставяне.

Драм ДрамДрам Драм

Бутик АзалияБутик Азалия

Дизайнерката Милена Цончева от бутик Woman Monro специално направи за Вечери на модата, своята спортно-елегантна колекция със силно вталени и много секси силуети.

МонроМонро

Маги ЛуксМаги Лукс

Първата вечер завърши с представяне на сватбената колекция "Бътерфлай" на Холидей Сона с дизайнер Соня Ангътян.

Холидей СонаХолидей Сона

СоледоАртс представи био тениски от органичен памук на "Earth positive”. Био памукът e отглеждан без химикали, със събрана дъждовна вода. Той е със запазени свойствата за uv-защита, антиалергичност и регулиране топлината на тялото. За багренето му се използват багрила на водна основа, които не променият тези свойства и от своя страна са екологично чисти. Тези тениски не са с обичайните картинки на филмови “звезди” или с ужасно безсмислените надписи като “Обичам да съм пиян”, “Брат ми е гей” или разни смешни и забавни картинки и надписи.
Тези макар и обикновенни дрехи целят да припомнят някои истини, които днешният човек много умело избягва, те приканват за действиия, с които да се за запазва Природата, за един по-“зелен” начин на живот, изпълнен с повече усмивки и щастливи мигове - днес и в бъдеще. Напомят ни, че трябва винаги да вярваме в хубавите човешки ценности и в любовта.

СоледоАртсСоледоАртс

Пролетно-лятната линия на бельото ФЛИРТ е като романтичен прилив на сладки емоции и настроение, разцъфващи от нежното очарование на „ЖЕНИТЕ ЦВЕТЯ”. Палитрата е в нюанси на розово, лазурно синьо, виолетово и бяло. Една добре премерена доза кокетност е съчетана с невинност и шик, отприщваща мечтите за пролетен флирт.

FlirtFlirt

На Вечери на модата 2009 своята колекция официални рокли представи и Юлия Живкова - едно ново име в Българската мода. Непоправима романтичка, тя залага на индивидуалния стил и изключително качество! Сама сътворява тоалетите си с много любов и търпение. В моделите и има изключително много апликации, ръчно нашити мъниста, камъни и пайети.

Юлия ЖивковаЮлия Живкова

Фирма Миро, носител на Златна игла от Академията за мода сътвори специална колекция МЕРИЛИН за Мерилин Слимс, част от която беше представена на Вечери на модата 2009.

MiroMiro

Вечери на модата завърши с колекцията от официални бутикови рокли на Ателие Симон с дизайнер Гергана Симеонова.

Atelier SimonAtelier Simon

В края на вечерта пищна торта с десет фойерверка ознаменува десетия рожден ден на Българския моден портал Fashion.bg и с това завърши осмото издание на Вечери на модата.

Fashion.bg рожден ден

Fashion.bg рожден ден

Очаквайте още снимки от събитието, които ще бъдат публикувани първо във Fashion.bg и Moda.bg.

Снимки:

1. Лицето на Вечерти на модата 2009 Марина Милчева в тоалет на Ателие Симон
2. - 3. Модели на детските френски дрехи Orchestra
4. Модел на Аура 64 от Добрич
5. Модел на италианските бижута Номинейшън
6. - 7. Модели от колекцията бански костюми на Делфина
8. - 9. Модели на дизайнера Красимир Недялков
10. - 11. Модели на Драм - Варна
12. - 13. Модели официални рокли на бутик Азалия
14. - 15. Модели на модна къща Woman Monro - Русе
16. - 17. Модели на Маги Лукс - Пловдив
18. - 19. Модели от сватбена колекция "Бътерфлай" на Холидей Сона
20. - 21. Био тениски от органичен памук на "Earth positive”
22. - 23. Модели на бельо с марка Flirt
24. - 25. Официални рокли на дизайнер Юлия Живкова
26. - 27. Модели на Миро, от специална колекция, създадена за Мерилин Слимс
28. - 29. Официални бутикови рокли на Ателие Симон с дизайнер Гергана Симеонова
30. Силвия Кабаиванова, създател на Българския моден портал Fashion.bg и управител на ФАШЪН.БГ ЕООД, Екатерина Тонева - продуцент на Вечери на модата и водещата Тони Рапонска пред тортата за рожденния ден на Fashion.bg
31. Екатерина Тонева, Амалия Тинчева и Силвия Кабаиванова
Снимки © Fashion.bg и Вечери на модата 2009


Коментари (0)Прочетено: 13597 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 23, Юни 2009

Оскар де ла Рента – ексклузивно за близначките на Сара Джесика Паркър

 

Сара Джесика Паркър в тоалет на Оскар де ла Рента

 

 

Оскар де ла Рента представи първата си линия готови облекла за момичета. Дизайнерът предлага детски рокли с флорални десени, които са точни копия на дамските модели. Цените на облеклата варират между $200 и $350, а $100 от всяка продажба ще бъдат дарени на Фонда за защита на децата. Сара Джесика Паркър, която очаква близначки през лятото от майка-сурогат, е една от най-известните почитателки на американския дизайнер и със сигурност ще се възползва от новата му колекция.

Снимка: Сара Джесика Паркър в тоалет на Оскар де ла Рента.
Фото: timeinc.net


Коментари (0)Прочетено: 13816 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 23, Юни 2009

Скарлет Йохансон е новото вдъхновение на “Манго”

 

Скарлет Йохансон

 

Скарлет Йохансон ще бъде новото лице на “Манго” за сезона есен-зима 2009-2010. Така тя заменя Пенелопе Круз, която заедно със своята сестра Моника дори създаде колекции за световния бранд. “Тя е идеалната жена, която въплъщава идеалите на “Манго” – независима и космополитна, със забележителна персоналност”, заявяват от марката.

Снимка: Скарлет Йохансон.
Фото: www.scarlettjohansson.cc


Коментари (0)Прочетено: 13814 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 23, Юни 2009

Художник с аборигенски корени рисува култовите шалове на “Ермес”

Шалчето на “Ермес”, изрисувано от Глория Петиар.

“Ермес” ангажира австралийка с аборигенски корени, която създаде нов десен за култовите шалове на марката. Глория Петиар е първият художник от южния континет, ангажиран с подобен проект. Ще припомним, че героинята на Мерил Стрийп във филма “Дяволът носи Прада” беше пристрастена именно към този аксесоар. Шалът на Петиар е наречен “Мечтата на Глория” и се продава на цена от $413. Австралийката, която не разполага с телефон или други средства за комуникация, пътува из цяла Австралия и в чужбина, за да показва творбите си.

Снимка: Шалчето на “Ермес”, изрисувано от Глория Петиар.
Фото: www.aboriginalartnews.com.au


Коментари (0)Прочетено: 13791 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 23, Юни 2009

Кайзер Карл превзе балетната сцена

 

Карл Лагерфелд

 

“Шанел” обяви, че Карл Лагерфелд е създал ексклузивен костюм за главната героиня в балетната постановка “Умиращият лебед”, играна от “Балет Рюс”. Костюмът ще бъде носен от Елена Глурджидзе, която дори е танцувала за кайзер Карл по време на последната проба. “В балета, костюмът е 50% гаранция за успешно представление”, сподели примабалерината. Самият Лагерфелд сподели, че често се вдъхновява от балетното изкуство, а негов кумир е Анна Павлова.
Карл Лагерфелд следва стъпките на Коко Шанел, която също е създавала костюми за балетни постановки

Снимка: Карл Лагерфелд
Фото: vogue.co.uk


Коментари (0)Прочетено: 13797 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 23, Юни 2009

Фрида Джанини получи признание от страната на изгряващото слънце

 

Фрида Джанини

 

Главният дизайнер на “Гучи” Фрида Джанини беше удостоена с награда от клуба на модните редактори в Япония. “Тя е първата жена, която спечели нашата награда за международен дизайн, заради способността си да участва в създаването на модните тенденции със своята иновативност, както и да координира различни стилове”, заяви председателя на клуба Катсуто Тай.

Снимка: Фрида Джанини
Фото: vogue.co.uk


Коментари (0)Прочетено: 13782 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 23, Юни 2009

Сър Пол Смит облече футболистите на “Манчестър Юнайтед”

Сър Пол Смит създаде костюмите за играчите на Манчестър Юнайтед. Великият дизайнер проектира два модела за любимите си играчи – единият е в сиво каре, а другият е изработен от черна вълна. Всеки костюм е с червена подплата и раиран ширит и е придружен от черен дъждобран и комплект куфари. “За мен беше истинска чест да създам костюми за класните играчи на Манчестър Юнайтед”, заяви сър Пол Смит.

Сър Пол Смит (вторият от ляво на дясно) заедно с футболисти на “Манчестър Юнайтед”.

Снимка: Сър Пол Смит (вторият от ляво на дясно) заедно с футболисти на “Манчестър Юнайтед”.
Фото: www.essentialhomme.fr


Коментари (1)Прочетено: 13779 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 23, Юни 2009

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 22: Салма Хайек – сватба по време на криза
   БРОЙ 22: Москино създаде новите дрехи на Барби
   БРОЙ 22: Миуча Прада: От кръста на долу
   БРОЙ 22: Женствена промяна ЗА “НИНА РИЧИ”
   БРОЙ 22: Първите дами на Африка отличиха Наоми Кембъл
   БРОЙ 22: Булки избират роклята на Кари
   БРОЙ 22: “DSquared” замениха модния подиум с радиоефир
   БРОЙ 22: Денис Димитрова с две кандидатури за “Гинес”
   БРОЙ 22: УНСС избра най-красивите си студенти
   БРОЙ 22: Аксиния и фолкдивата Камелия пяха на конкурса „Да бъдеш МЕРИЛИН” във Варна
   БРОЙ 22: Вечери на модата - Гранд Хотел Варна
   БРОЙ 22: LАVAZZA A MODO MIO- система за автентично италианско еспресо Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо киноМодерните сайтове:   Мода - Колекции - Готварски рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Дамски обувки - Дрехи