Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

МАНУЕЛ МОТА ПРЕДСТАВЯ СВОЯ КОЛЕКЦИЯ НА БАЛА НА ЦВЕТЯТА

 

* Гостите на уникалното събитие ще видят първи в Европа тоалетите на европейската аристокрация

Мануел Мота заедно със свой моделСветовноизвестният дизайнер Мануел Мота избра България за премиерата на най-новата си колекция за сезона пролет-лято 2009. Нашата страна ще бъде първото място в Европа, където любимецът на европейската аристокрация ще представи своите уникални тоалети. Това ще се случи по време на Бала на цветята, организиран от продуцентска компания „Нова Световна Визия” и програма „Произведено в България”, който ще се проведе на 25 юни т.г. в “Шератон София Хотел Балкан”. Уникалните тоалети ще бъдат декорирани с живи цветя и пеперуди, като за тази нетрадиционна украса ще се погрижит единствената в България ферма за живи пеперуди - “Бътерфлай” и фирма за цветя “Тилия”.

Испанският моден корифей бе очарован от факта, че една от организаторките на Бала на цветята – Олга Ускова бе облечена с негова рокля на откриването на Седмицата на блондинките в София. Оригиналната идея, тоалетите на Мануел Мота да бъдат украсени с живи цветя и пеперуди, допълнително го провокира да представи своята колекция именно в рамките на Бала на цветята. Съществен принос за неговото решение има и Анелия Петкова – собственик на бутик “Bridal Fashion” и официален представител на марката „Pronovias Fashion group” за България. Наскоро тя бе отличена лично от испанския дизайнер с приз за най-успешен дебют на Балканския полуостров в продажбата на тоалети с марките “Проновиас” и “Мануел Мота”.

По време на бала ще бъдат представени 14 рокли от колекция пролет-лято 2009 на Мануел Мота, разделени на четири теми, характеризиращи годишните сезони. В паузите между дефилетата балерината от “Болшой театър” Влада Парфенова ще нарисува с танц живописната красота на всеки един от сезоните. На подиума ще дефилират известни български вип-дами и публични личности, които познават и обичат тоалетите на европейската аристокрация.

Специалната изненада на вечерта ще бъде финалната рокля “Кралица на феите – роза”, която е проектирана лично от Мануел Мота и е изработена изцяло от живи цветя и пеперуди.

По време на Бала ще се проведе благотворителен търг на цветя, осигурени от фирма “Тилия”. Средствата, събрани по време на благотворителната акция, ще бъдат предоставени на “Фонд за лечение на деца” на проф. Иван Черноземски.

За изискаността на бляскавото събитие ще допринесе шармантното оформление на сцената, дело на тематичния дизайнер Юлиан Тахов, който е носител на призовете „Дизайнер на годината” и „Човек на XXI-ви век”.

Модел от най-новата колекция на Мануел Мота за сезон пролет-лято 2009, който е изложен в музея на изкуствата в БарселонаМодел от най-новата колекция на Мануел Мота за сезон пролет-лято 2009

Изисканото меню, прекрасно импониращо на високата класа и стила на събитието, също е решено в цветната и пъстра гама и е приготвено от главния готвач на “Шератон София Хотел Балкан”.
Тази година цветето, което ще бъде царицата на бала е „РОЗАТА”. Ето защо по време на гразндиозната бална вечер ще бъде връчен призът “Златна българска роза”, който се присъжда на успялата жена. Наградата е признание за усилията на ума и таланта на дамите, които блестят със собственото си, устойчиво на времето, присъствие – като златото, и очароват като розата!

Призът ще бъде връчен по решение на експертен съвет, който е съставен от известни български дейци на изкуството, политиката и културата. Наградените тази година ще бъдат разделени в две категории: национална и световна.

Олга Ускова ( вдясно) с тоалет на Мануел Мота на откриването на седмицата на блондинките в СофияНоминирани в първата категория са: Райна Кабаиванска, Силви Вартан, Нешка Робева, Стефка Костадинова, проф. Аксиния Джурова и Д-р Павлета Табакова. Във втората категория номинираните са Мехрибан Алиева - първа дама на Република Азербайджан, Моника Белучи и Карла Бруни-Саркози – първа дама на Франция.

Балът на цветята е подарък за всеки, който знае легендата:
„... ако на рамото ви кацне пеперуда, през цялата година ще ви съпътстват богатство и успех...”

Снимки:
1. Мануел Мота заедно със свой модел.
2. Модел от най-новата колекция на Мануел Мота за сезон пролет-лято 2009, който е изложен в музея на изкуствата в Барселона.
3. Модел от най-новата колекция на Мануел Мота за сезон пролет-лято 2009.
Фото: © Bridal Fashion
4. Олга Ускова ( вдясно) с тоалет на Мануел Мота на откриването на седмицата на блондинките в София.
Фото: © Самуил Милев



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha
Коментари от други потребители
mihaela:
4 Септември
14:52
good
Toto:
20 Юни
21:37
Bravo na organizatorite! Chudesno e , che davat vazmojnost na bulgarite da se dokosnat do svetovnia dizain!

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing